TIPS MOT ANGST

Gjennom tiden har jeg samlet sammen noen tips som hjelper når angsten melder seg, noe hjelper mer enn annet, men jeg har samlet sammen mine tips når angsten melder seg. Ting som hjelper en selv til å skifte fokus. 

TEMPERATURFORANDRING:

Noe som hjelper for meg er dette å endre temperatur på omgivelsene mine. Dette innebærer å oppsøke noe som endrer temperatur. Dette kan blant annet innebære å sette hendene sine under kaldt eller varmt vann, eller (nå som vinteren nærmer seg), å ta kulda i sine egne hender – i form av frost, is eller snø.

TEKSTURFORANDRING:

Noe annet som har hjulpet meg masse med angsten er forandringen i tekstur, teksturen i miljøet man omgås. Dette kan blant annet innebære dette at man tar på seg et mykt teppe, eller en kosete genser. Eller om man allerede har på meg en myk genser, tar på seg noe med mer struktur, noe hardere. «Mykt og kosete er positivt», tenker du kanskje, men omvendt kan skape like mye positiv forandring selv om det er assosiert med ordet «hardere». Jeg vet ikke hvordan denne forandringen føles psykologisk, men jeg vet det hjelper meg.

MILJØFORANDRING:

Om man er ute – gå inn. Om man er inne – gå ut. Oppdagelsen av at det er noe annet som eksisterer gir en stor effekt, og det er ikke bare av min egen opplevelse. Som de andre over, så gir dette en følelse av endring. Dette å enten komme ut til den store verden, eller komme inn til tryggheten i den lille – det gir en endring.

DUFT: 

En duft kan gi deg gode – eller dårlige – assosiasjoner, og å endre på dem kan ha en stor virkning. For noen kan duften av «ute» – duften av natur – gi dem en fri følelse, men for andre kan den samme duften gi dårlige assosiasjoner. For min del er duften av vanilje en god-duft, den gir meg ro.

Ari-9

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s