TANKER OM DETTE ÅRET OG DET NYE

Hun sitter i den røde stolen sin, kikker rett på meg. Jeg kan skimte litt empati i blikket hennes før hun spør. «Hvordan vil du oppsummere dette året?». Jeg trekker på skuldrene, vil helst ikke tenke på det, og håper hun tar hintet og lar det ligge. Men hintet blir ikke tatt. Hånden hennes beveger seg mot en tusj på bordet og hun tegner så opp en kurve på tavla, den går opp og ned. «Du har gjort mye bra. Du fikk lappen tilbake og har beholdt den, du startet i MBT og har jobbet bra der, åpnet deg for nye mennesker, delt av deg selv». Hun fortsetter en litt, men jeg forsvinner i mine egne tanker.

Jeg har ikke gjort en dritt, tenker jeg. Jeg treffer øynene hennes idét jeg løfter blikket, hun venter tydeligvis på et svar. «Hvordan vil du vurdere det da? Du kan tegne opp din egen kurve. Ja, gjør det», sier hun. Tårene kommer spontant, jeg får ikke tid til å stoppe dem. Jeg vet ikke helt hva det kommer av, om det er planene som gikk i vasken, SM-forsøket, dødsfallene, eller om det rett og slett bare er det å bli spurt om å tegne min egen kurve. Så skjør er prestasjonsangsten min. Uansett. Tårene kommer. Og forsterker følelsen av hat ovenfor meg selv og eget liv.

Processed with VSCO with kp2 preset

Ett år til gjennomført. Jeg har levd enda et år og et nytt står for dør. En liten følelse av nederlag har jeg, men jeg vet at jeg på en måte er på et bedre sted. Jeg har tatt opp interesser som hadde dabbet av og fått noen nye, medisiner har endelig kommet litt på plass og psyken er litt mer avslappet, jeg beveger meg også hver dag. Og det er der fokuset skal ligge. Jeg håper på å få gjøre mer av det jeg har startet med. Så selv om panikken for å leve ett nytt år gjør seg vel bemerket, skal det bli deilig å slette dette året og starte med blanke ark.

Ari-9

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s