NYTTÅRSFORSETTER OG HVORDAN OPPFYLLE DEM

Det nærmer seg ett nytt år, og en tradisjon mange har er å sette seg nyttårsforsetter, eller mål, for det nye året. Men ofte blir de store og vanskelige å holde og de pleier å falle av i svingene. Her har jeg et tips for hvordan lettere klare å oppfylle dem.

Det er ikke lange oppskriften jeg skal fram med. Første punkt er å sette opp noen større mål, for så å lage mindre undermål eller guidelines til hvordan oppnå det store målet. Jeg skal sette opp mine egne nyttårsforsett som en liten guide.

Ari-7.png

SPARE PENGER

 • Ta med drikke og niste når jeg skal ut på farten så jeg slipper å kjøpe i hytt og pine. Termokopp er stikkord. På denne måten sparer jeg også miljøet ved å ikke kjøpe nye plastflasker/plastbeholdere og pappkrus hele tiden.
 • Skrive ønskeliste i bujoen fortløpende i kategoriene «virkelig trenger», «trenger litt», «ønsker meg». Slik får jeg bedre oversikt over hva pengene mine burde gå til, og hva jeg egentlig kan unnvære.
 • Sett av en tusenlapp eller to i måneden på sparekonto.
 • Kjøpe snus og nesespray i Sverige eller på nett, da får man gjerne opptil halv pris.

TA BEDRE VARE PÅ KROPPEN

 • Gå turer på minst tretti minutter hver dag. Husk musikk, kanskje turene til og med blir lenger.
 • Kutt ut godteri og snacks. Blir jeg sulten, tar jeg et eple eller annen frukt.
 • Tell kalorier med Lifesum-appen. Dette er alltid en oppvekker.
 • Bytt ut mer brus med vann. På denne måten blir man mer stabilt mett gjennom dagen, kanskje noe av godtesuget forsvinner?

BLI SNILLERE MED MEG SELV OG PSYKEN

 • Når de negative automatiske tankene eller angsten kommer, utfordre dem med andre tanker i duren av «men hva hvis det ikke er slik?», «hva hvis det kommer til å gå bra?», «men jeg er ikke egentlig er et dårlig menneske», «men denne delen av meg er ikke så ille».
 • Gi mer i terapien. Ikke tenk så mye på hva som er rett å si, når det er noe jeg tenker mye på, har det plass i terapien.
 • Gi plass til selvpleie i hverdagen. Sett av hver tredje dag til å ta på en ansiktmaske, tenne duftlys og høre på meditasjonsmusikk.

VÆRE MER KREATIV

 • Lag noe hver dag, om det er en side i bujoen, et lite dikt, eller ta et fotografi. Jeg må slutte å tenke så mye på om jeg har lyst (føler meg inspirert) eller ikke, bare start, så kommer lysta etter hver som jeg jobber.
 • Planlegg innlegg til bloggen, slik får ideene modnet seg i tanken, pluss at jeg har noen på lur hvis det kommer en tørkeperiode.

Dette er noen av mine nyttårsforsetter, kanskje det etterhvert kommer noen fler, men det er iallfall disse jeg har så langt. Har du noen nyttårsforsetter?

Ari-9

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s