SPM FOR 2018

Gikk du gjennom noen stor forandring? Jeg startet i MBT (Mentaliseringsbasert terapi), og lærte etterhvert å lettere sette ord på det jeg tenker og føler, samtidig som jeg klarte å åpne meg litt mer.

Hvilken dato kommer du til å huske best? 31. oktober kommer jeg nok til å huske veldig godt, og det kommer til å bli en vanskelig dag å møte igjen. Da ble verden helt svart.

Gjorde du noe i 2018 som du aldri har gjort før? Jeg kjøpte ukulele og lærte meg selv å spille. Startet i gruppeterapi, det var en ny erfaring. Og ikke minst begynte jeg endelig med bullet journaling!

Var det noe som gjorde deg skikkelig glad? Å skaffe meg Kaspar. Det er så koselig å ha hamster igjen, det var/er en skikkelig opptur.

Hva er det beste du har gjort gjennom året? Det å starte med bujo tror jeg har vært en veldig god ting for meg, så jeg gleder meg til et nytt år med det, mitt første hele år med bujo!

Døde noen som stod deg nær? Jeg mistet både min biologiske far og en nær venn av meg alt for tidlig dette året. En jeg aldri egentlig fikk lære å kjenne og en jeg hadde sett fram til mange gode minner med.

Har noe hendt som du ønsker aldri hendte? Som nevnt ovenfor.

Hvilke land besøkte du i år? I år har jeg bare holdt meg i Norge, (kjedeliiig). Nei, jeg har ikke hatt overskudd til noe annet for å være ærlig, så jeg har holdt meg godt planta her og egentlig vært fornøyd med det.

Hvordan feiret du jul dette året? Jeg feiret hjemme, (deilig), med mutt, fatt, bestemor, søss og samboeren hennes. Og hundene selvsagt. Jeg hadde laget verdens beste nøttebiffer og koste meg tilogmed med maten.

Hva er det beste kjøpet du gjorde dette året? Definitivt nytt kamera! Et Fujifilm X-T3. Det har jeg hatt, og kommer nok til fortsatt til å ha, mye glede av.

Processed with VSCO with kt32 preset

Har du skadet deg eller vært ordentlig sjuk? Ingen ordentlige fysiske skader, nei, men den psykiske helsa har vært heller skjør og jeg har hatt noen knekker.

Savner du noe fra 2018 som du ønsker skjer i 2019? Jeg savner komfortabilitet med meg selv og egen kropp, så det ønsker jeg meg i 2019. Ellers så ønsker jeg meg lyst – livslyst, reiselyst, kreativ lyst, you name it.

Hva ønsker du at du hadde gjort mer av? Det kreative. Alltid det kreative. Jeg skulle ønske jeg levde på en kreativ sky dag inn og dag ut alle 365 dagene i året.

Hva skulle du ønske du hadde gjort mindre av? Stresset.

En gang du holdt på å tisse på deg av latter? Nei, husker ikke noe spesielt øyeblikk, men er ofte jeg holder på å tisse på meg av latter når jeg er med søss.

Hvilke favorittserier hadde du i år? The Handmaids Tale, Bones, The Alienist, The Haunting of Hill House, The Walking Dead, blant annet.

Største musikalske oppdagelse? Jeg har ikke gjort så mange store oppdagelser dette året, da det har gått mye i det samme gamle, men jeg har begynt å høre på band jeg visste om, men ikke har hørt på, som Bombay Bicycle Club og Arcade Fire!

Hva var din største personlige framgang? At jeg nå er bedre på å åpne meg og si mer om det som foregår inni meg. Har også blitt bedre på å ikke la nazi-perfeksjonisten i meg styre alt.

Hva var den største feilen du gjorde i år? Vet ikke, føler jo jeg gjør feil hele tiden, så det er ikke så lett å følge med på alt.

Har du vært gladere eller tristere enn det forrige året? Jeg har definitivt vært mer stabilt nedstemt dette året, men trist? Jeg vet ikke helt.

Et øyeblikk som fikk deg til å gråte? Du vet den siste Telenor-reklamen, den der Einar får vite at han skal bli pappa? Ja, lol.

Hva er den beste boka du leste i år? The Dust Has Grown Flowers av Fiphie. Så ekte den er med perfekt uperfekte ord og illustrasjoner. Rett og slett en realt godt utført bok.

Processed with VSCO with j6 preset

Hva brukte du mest penger på? Kamera og utstyr. I tillegg til kameraet har jeg også kjøpt to objektiv av kvalitet i år.

Noe du ønsket deg som du fikk? Av året eller til jul? Av året fikk jeg en ny hobby, det var etterlengta. Og til jul fikk jeg jo som nevnt tidligere nye, gode ørepropper.

Noe du ønsket deg som du ikke fikk? Jeg fikk ikke oppleve høsten, min favorittårstid, i det fulle. Jeg var ganske fjern denne høsten, og mye av tiden gikk til spille, men heldigvis fikk jeg ihvertfall med meg litt. Jeg fikk faktisk alt jeg hadde tenkt på å ønske meg til jul.

Hva gjorde du på bursdagen din dette året? Jeg husker ikke helt. Tror jeg bare tok dagen med ro, koste meg på egne premisser.

Finns det noe som kunne gjort 2018 enda bedre? Jeg kunne fått nye medisiner mye tidligere enn det jeg gjorde og dermed unngått mye av vondter og smerter jeg har hatt psykisk.

Hva har fått deg til å føle deg bra dette året? Jobbe i bujoen, blogge, ta bilder, gå turer, (sove<3).

Hvem savnet du dette året? Jeg har savnet meg selv.

Hva er du mest stolt over dette året? At jeg har klart å åpne meg på den måten jeg har gjort. At jeg har klart å holde igjen og oppføre meg i situasjoner det ikke var en selvfølge. At jeg har utvikla de kreative ferdighetene mine.

Hvem er de beste menneskene du traff? Jeg har igrunn i truffet så mange mennesker dette året, så jeg vet ikke helt.

Hva er ditt største ønske for det nye året? At det blir roligere.

Processed with VSCO with j6 preset

Hva tenker du å gjøre annerledes neste år? Tvinge meg selv til å være mer aktiv, både fysisk og kreativt sett. Bare jeg starter med noe så pleier det jo å gå bra, så stikkorda for neste år har jeg stjålet fra Nike – just do it.

Hva ser du fram til ved det nye året? Blanke ark!

Årets største overraskelse? At jeg overlevde nok et år.

Hva var årets største skuffelse? 

Noe du aldri kommer til å glemme fra 2018? Det vet jeg ikke helt riktig, jeg har jo så dårlig hukommelse, så jeg kommer vel til å glemme det meste.

Hva håper du skjer i 2019? Stort spørsmål. Jeg håper at livet behandler meg og de jeg er glad i litt bedre, jeg håper at jeg klarer å utvikle en litt personlig stil i det jeg lager, jeg håper at jeg får ta inn høsten med alt den har å tilby,. Jeg håper…

Ari-9.png

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s