UTFORDRE NEGATIVITET

Det er ikke alltid så lett å bestemme om negativiteten skal komme eller ikke. Den går på sin egen klokke. Det er ikke alltid så lett å stoppe den helt heller, men jeg tror på å utfordre den. Utfordre den med positive motparter som sakte, men sikkert, vil bryte den ned. Her er noen måter å gjøre det på. 

UTFORDRE ENS «POINT OF VIEW»

Når man er deprimert har man lett for å være «stuck» i én tankerekke, ett mindset. Det er som om man går med skyggelapper på hele tiden. Man repeterer nådeløse negative tanker om en selv og egen verdi. «Ingenting jeg gjør er godt nok», «livet mitt er en eneste stor feil», «jeg er ikke verdig kjærlighet». Kanskje kjenner du til den regla?

Det er ikke lett å se alt det vakre rundt en når man har blikket rettet mot gulvet hele tiden. Husk på ta tid til å løfte blikket, se andre ting. Åpne blikket for nye muligheter til å se omgivelsene og deg selv.

UTFORDRE VONDE MINNER

Vonde minner kan være vanskelige å bli kvitt. Noen blir man aldri kvitt. De kommer intenst, og spiser en opp. Men man kan være i forkant, gjøre noe før man blir blir fortært av mørke – utfordre dem. Utfordre det vonde med noe godt.

Tenk på en tur du gikk, hvordan du kjente sola mot huden, hvordan du så solstrålene skinne mellom trærne, i gresset, i lufta. Tenk på en bursdag, hvordan du var omgitt av alle menneskene som er glad i deg, den gode maten, latteren dere delte. Finn slike minner, skriv de ned. Gå tilbake til disse gode minnene når et mørkt lurer seg på.

IMG_0487.JPG
Bildet er laget i Procreate

UTFORDRE SELVHAT

I en depresjon er det vanskelig å ikke utvikle en ny identitet, en identitet basert på selvhat. Du forteller deg selv de samme løgnene hver dag, hvert sekund; om hvem du er, du er håpløs, til ingen nytte, en feil, og alt du ikke får til. Det går som et mantra i hodet ditt til det blir til en sannhet, tro meg – jeg vet. Jeg tror fortsatt på denne sannheten.

Jeg tør påstå at alle har noen dårlige sider ved seg, men også at vi alle har noe godt også, om vi bare finner dem i dette virvaret av mørke kruseduller. Noen ganger trenger vi bare litt hjelp til å komme i gang. Jeg er til å stole på, jeg er omsorgsfull, jeg respekterer andre, jeg har gode øyne, jeg er kreativ. Skriv det ned! Ta det med deg der du går og legg post-it lapper rundt i huset. Selv har jeg en side i bujoen hvor jeg skriver ned mine gode kvaliteter, fordi jeg vet at jeg alltid er innom den hver dag.

Jeg tror ikke alltid på det når jeg leser igjennom, men jeg blir minnet på om at jeg følte det sånn en dag, og kan føle det igjen. Hver gang jeg leser legger det seg ubevisst i hjernen min, og jeg tror at om jeg leser det mange nok ganger så vil det bli en vane å tenke disse tankene selv også.

Ari-14

 

 

2 kommentarer om “UTFORDRE NEGATIVITET

  1. Kjempeflott innlegg, med utrulig viktig informasjon!
    Depresjon er noko av det verste som finnes synst eg. Eg har gått igjennom nok av dei, men heldigvis så har eg gjort akkuratt det – eg har komt meg igjennom det.
    Livet endres kvar einaste dag, og kvar einaste dag er verdt å leve. Ein kan vere så uendelig langt nede, men det er alltid vert å vere med vidare! ♥

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s